top of page

Yrityskaupat, mitä se vaatii?

Yrityskaupoilla tarkoitetaan järjestelyä, jossa myydään yrityksen osakkeet tai liiketoiminta. Yrityskauppaprosessi käytännössä vaatii laaja-alaista osaamista sekä itse kaupasta että haltuunotosta.Varsinkin yritystä ostettaessa, on suositeltavaa ottaa asiantuntija mukaan yrityskauppaprosessiin, jotta vältytään kalliilta virheiltä.

Acco auttaa Case 1


Olimme neuvontajana yrityskaupassa, jossa ostettiin yrityksen koko osakekanta. Analysoimme liiketoimintakaupan riskit, hyödyt ja veroseuraamukset myyjän ja ostajan kannalta. Teimme arvonmäärityksen, ja varmistimme ostajan rahoituksen. Olimme mukana neuvotteluissa ja kauppakirjan laatimisessa. Kävimme samassa yhteydessä myös ostajan koko yritysrakenteen ja pitkäntähtäimen suunnitelman läpi.

Haltuunotto on vähintäänkin puolet yrityskaupan onnistumisesta, ja siihen kannattaakin panostaa kunnolla. Hyväkin yrityskauppa saadaan pilattua epäammattimaisella ja asiantuntemattomalla haltuunotolla. Jatkoimme projektia kaupan jälkeen avustamalla ostajaa haltuunottoprosessissa.


Kokonaisuus onnistui avustuksellamme, ja tällä hetkellä yritys jatkaa hienoa kasvuaan uuden omistajan kanssa.תגובות


bottom of page