top of page

Epäjatkuvuuskohta, kuten korona, tarjoaa myös mahdollisuuksia

Monelle yrittäjälle korona on iskenyt liiketoimintoihin myrskytuulen lailla. Olen kuitenkin ollut häkeltynyt yrittäjien ja yritysten sopeutumisesta vallitsevaan markkinahäiriöön. Usko tulevaisuuteen on myös ollut huomionarvoisen vahvaa.


Epäjatkuvuuskohdat tarjoavat myös mahdollisuuksia. Niissä usein tehdään merkittäviä eroja kilpailijoihin nähden. Myös korona on tarjonnut mahdollisuuksia. Vahvalla taseella ja kassalla olevat yhtiöt ovat voineet katsella ympärilleen sopivia ostokohteita, osa kohteista on tarjolla merkittävään alennushintaan. Epäjatkuvuuskohdat jakavat markkinoita uudelleen. Siinä missä tasaisessa suhdanteessa otetut yltiöpäiset riskit johtavat markkinahäiriössä yrityksen kaatumiseen, niin kassavirtaa suojeleville korona tarjoaa merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Kassan ja kassavirran suojelu on aina keskeistä. Sen määrä m3/sekunnissa ratkaisee, millaisia riskejä voit ottaa. Pienen puron kanssa ei ole mahdollisuuksia juottaa isoa laumaa lehmiä, kun Amazonin kokoinen kassavirta tarjoaa valtavia mahdollisuuksia.


Olemme koronan aikana tehneet useita hankkeita, jotka liittyvät yritysjärjestelyihin. Mukana on ollut erilaisia perusteita järjestelyille. Iso osa niistä on ollut kasvuhankkeita tai valmistautumista koronan jälkeiseen aikaan.


On hyvä muistaa, että myrskytuulten piiskatessa osa kaivaa poteroa, osa rakentaa tuulimyllyjä!


Niin tai näin, passiivisena ei kannata olla, vaan tuulettaa ajatuksia asiantuntijoiden kanssa.


Ole yhteydessä, meidän asiantuntijuus nojaa yrittäjyyteen, yritysjärjestelyihin, yritysrakenteisiin ja verotukseen. Voimme yhdessä antaa yrityksellesi tai omistajille reippaan lähdön koronan jälkeiseen aikaan.


Jari Kolehmainen

+358 50 591 35 33

Comments


bottom of page